IconIconIconIcon

10.12.13

Έσπασε το αήττητο του Άργους Ορεστικού

Συντάκτης: Ερμιόνη Τερζοπούλου

image02
Η Α.Ε Λιβαδειάς ήταν η ομάδα που υποχρέωσε τον Α.Σ Άργους Ορεστικού στην πρώτη του εντός έδρας ήττα έπειτα απο 14 μήνες,στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για την Β΄ Εθνική κατηγορία με σκορ 66-88.


Σε ένα γήπεδο οπου κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα μιας και είχε κατακλειστεί από πολύ νωρίς με τον κόσμο να σημειώνει ρεκόρ προσέλευσης και δημιουργώντας παράλληλα μια φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, οι παίχτες του Άργους ξεκίνησαν «ζεστοί» και πήραν το προβάδισμα με 10-09, 5:00 πριν το τέλος του α΄ δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι όμως πήραν κεφάλι στο σκορ(18-23) με την λήξη της περιόδου.

image00


Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στα πρώτα λεπτά του β΄ δεκαλέπτου έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (23-23) με τον κόσμο να τους εμψυχώνει διαρκώς. Η ομάδα της Λιβαδειάς όμως με τον έμπειρο και ικανό τους παίχτη Τάσο Δημητριάδη, πήρε εκ νέου το προβάδισμα 27-34, 4:00 πριν το ημίχρονο, «παγώνοντας» έτσι την κερκίδα. Η τρομερή αστοχία των γηπεδούχων στα τρίποντα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι διαιτητές (Λαζαρίδης-Σιμητόπουλος) σέβονταν υπερβολικά τους φιλοξενούμενους στα φάουλ, έστειλε στα αποδυτήρια την ομάδα της Λιβαδειάς με +12 (31-43).


image01


Όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Παρόλο που οι «κυανόλευκοι» ήταν κοντά στο σκορ και πλησίασαν στους οκτώ πόντους (39-47, 5:00 πριν το τέλος του δεκαλέπτου), οι φιλοξενούμενοι πήγαν την διαφορά στους 16 (45-60 στα επόμενα τρία λεπτά). Σε εκείνο το σημείο, δύο αμφιλεγόμενα φάουλ(το ένα στον Χατζόπουλο που φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ) τα οποία συνοδεύτηκαν με δύο τεχνικές ποινές στον πάγκο των γηπεδούχων, έδωσαν την ευκαιρία στην Λιβαδειά να εκτελέσει 8 συνεχόμενες βολές εξοργίζοντας παράλληλα την κερκίδα που για αρκετά λεπτά αποδοκίμαζε τις αποφάσεις των διαιτητών. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι, 48-72.
Στο δ΄ δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι φανερά επηρεασμένοι δεν κατάφεραν να ανακτήσουν την συγκέντρωσή τους και να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα απο την ποιοτική και έμπειρη ομάδα της Λιβαδειάς, με τον κόσμο να χειροκροτεί την προπάθεια της ομάδας. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 66-88 με τους νεαρότερους σε ηλικία παίχτες του Άργους να κερδίζουν λεπτά συμμετοχής στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.





ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντός Π.(προπονητής Λιβαδειάς):
«Σήμερα πραγματοποιήσαμε την καλύτερη μας εμφάνιση για φέτος. Ήρθαμε εδώ με σεβασμό και βρήκαμε μια καλή ομάδα, οργανωμένη και με πειθαρχία από τον προπονητή της. Έχω την χαρά να συνεργάζομαι με έμπειρους παίχτες που μου δίνουν το κάτι παραπάνω και θέλαμε να πάμε το παιχνίδι στο 5 εναντίον 5 μιας και εκεί είμαστε καλύτεροι. Για τις επίμαχες φάσεις δεν έχω εικόνα και τα σφυρίγματα ίσως είναι αμφιλεγόμενα. Θεωρώ όμως οτι η ομάδα του Άργους παρασύρθηκε απο τον εκνευρισμό της με την διαφορά βέβαια να είναι πλασματική μιας και δεν αντικατοπρίζει την δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας.»

Δημητριάδης Γ.(προπονητής Άργους):
«Επιδιώξαμε να πάμε το παιχνίδι σε ένα γρήγορο ρυθμό σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα. Θεωρώ οτι χάσαμε δίκαια γιατί δεν παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Σίγουρα ως νεοφώτιστοι στην κατηγορία δεν παίρνουμε κάποια σφυρίγματα. Στις αμφισβητούμενες φάσεις χάσαμε το μυαλό μας και την συγκέντωσή μας και φάνηκε η απειρία μας στην κατηγορία. Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα και αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με ποιότητα στους παίχτες και τον προπονητή. Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να περάσει στους παίχτες μου αλλά και προς τα έξω οτι χάσαμε λόγω διαιτησίας. Πρέπει σε κάθε μάτς να δίνουμε το 100%. Μας έλλειπε η συγκέντρωση και πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Σήμερα δυστυχώς δεν ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου. Δυστυχώς  χάνουμε έναν παίχτη μας, τον Χατζόπουλο για καλό δικό του βέβαια μιας και ήρθε ο διορισμός του στον Άγιο Νικόλαο, αλλά αυτο είναι μια ατυχία για την ομάδα. Έχουμε μια βδομάδα να δούμε τα λάθη μας και να ηρεμήσουμε. Πιστεύω στην ομάδα και ο κόσμος βλέπει την προσπάθεια μας και μας στηρίζει.»



ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ 66-88
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 31-43, 48-72, 66-88
Διαιτητές: Λαζαρίδης-Σιμητόπουλος

Άργος Ορεστικό (Δημητριάδης): Πανταζής 9, Ζυγούρας 9, Χατζόπουλος 6, Μιχαηλίδης 3 (1), Τράντας 4, Μαγρίζος 11, Κόττας 17, Μπόζιαρης 4, Χρήστου, Βασάδης, Σκορδάρης, Τζαγκαρούλης 2, Χατζηκυριακίδης 1.

Λιβαδειά (Ζωντός): Λιάντας, Βέλλιος 8 (1), Τερματζίδης 6 (2), Δημητρίου 14 (2), Τοπουζίδης 4, Ράλλης 12 (2), Μαράντος, Σοροπάνης 2, Κωνσταντακόπουλος 14 (2), Δημητριάδης 28 (3).



Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες): 

1.Λιβαδειά 15
2. ΧΑΝΘ 14
3. Δόξα Λευκάδας 13
4. Μαχητές 13
5. Στρατώνι 13
6. Άργος Ορεστικό 12
7. Αίας Ευόσμου 12
8. Πιερικός Αρχέλαος 12
9. Αιγάλεω 12
10. Αργοναύτης 12
11. Πευκοχώρι 11
12. Νίκη Βόλου 10
13. Ελευθερούπολη 10
14. Ηρακλής Κοζάνης 9




Η επόμενη αγωνιστική (9η, 15/12)

Ηρακλής Κοζάνης-ΧΑΝΘ
Πευκοχώρι-Αργοναύτης Καλαμαριάς
Ελευθερούπολη-Στρατώνι
Αίας Ευόσμου-Μαχητές Δόξας Πεύκων
Λιβαδειά-Αιγάλεω
Νίκη Βόλου-Άργος Ορεστικό
Δόξα Λευκάδας-Πιερικός Αρχέλαος







ΠΗΓΗ: fouit.gr